Plaça de la Plana, 2 Baixos 
25210 Guissona (Lleida)

666 732 422

Passa moltes hores davant la pantalla?Actua
Un estudi de la revista científica American Academy of Ophthalmology publica un estudi en què els estudiants que tenen entre 7 i 12 anys tenen ½ diòptria més que els estudiants universitaris de fa una generació.

Lluís Bielsa, vicepresident del Col·legi Oficial d’òptics i optometristes de Catalunya, ens pronostica que el món tendeix a la miopia, estem envoltats de pantalles i passem menys de sis hores diàries a l’aire lliure i, per tant, estem potenciant un futur amb persones pàl·lides, hipotòniques i miops.

Resumint, ens explica que el nostre sistema visual s’adapta al medi i, en el cas de la proximitat a les pantalles, desenvolupa un estat permanent d’enfocament perillós per la salut ocular.

Ets conscient que el teus fills es passen moltes hores davant de les pantalles i que és molt difícil que les deixin.

Si coneixes quina és la causa, el que sí pots fer és actuar davant del problema amb el següents recursos per pal·liar l’ús desmesurat de la visió de prop.

Com ho fas?
 
  • Practica la regla dels tres 20:
    • Para cada 20 minuts
    • Fent un descans de 20 segons,
    • Mirant a una distància de 20 peus (6m aprox).
  • No utilitzeu la pantalla en espais foscos.
  • Preneu la pantalla com un enemic. Quan una pantalla es posa davant de l’ull, aquest actua com quan tenim por, dilata la nineta i això va en contra de la visió de prop.
  • Modifiqueu els components ambientals: 1 ½ h  de sol cada dia, practiqueu esports a l’aire lliure, sempre que es pugui feu activitats al terrat, balcó,... és a dir, en espais oberts i distàncies llargues.

Una eina que et pots descarregar és el Victor3d.cat que és una aplicació que s’instal·la als ordinadors, mòbils, .... i us recorda i us proposa exercicis per alleugerir l’esforç de la visió de prop amb pantalles.Si t’ha agradat, comparteix-lo.

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració