Plaça de la Plana, 2 Baixos 
25210 Guissona (Lleida)

666 732 422

“Jo no vaig crear el Mètode Montessori”, et sona?
En un anunci publicitari es diu aquesta frase: “Jo no vaig inventar el Mètode Montessori”. Saps qui va ser i en què consisteix?

Maria Montessori (Chiaravalle, 1870 - Noordwjek, 1952, Pedagoga italiana) havia viscut períodes de guerra i a partir d’aquí va postular que la pau només podia arribar a través de l’educació fent que l’home tregui la millor versió si mateix.

Quins són els punts bàsics del Mètode Montessori?
 
  • Es basa amb la llibertat ben entesa, amb límits coherents, clars i ferms. El nen pot decidir què fer, quina activitat fa i quant de temps hi dedicarà i no tots els nens han d’estar utilitzant el mateix material ni fent la mateixa activitat.
  • Les “classes” són de diferents grups d’edats, d’una amplitud de tres anys (0-3, 3-6, 6-9, 9-12) però no són grups tancats, al contrari, es comuniquen entre ells. Els nois grans ensenyen als petits (educació rural), hi ha més proximitat d’edat entre ells i, al mateix temps, els grans consoliden i reforcen els seus coneixements.
  • Es treballa en un espai preparat, amb materials específics i un ambient adaptat a l’altura dels nens.
  • El professor és un guia que ajuda a fer que els mateixos nens descobreixin les seves potencialitats donat que la necessitat d’aprendre és humana, perquè produeix satisfacció. Els nens ja volen aprendre, la prova la tenim en que sempre pregunten i per tant no cal incentivar amb premis i càstigs. Es tracta de potenciar l’amor per aprendre.
  • No existeixen els deures, no hi ha exàmens perquè les coses que aprèn un mateix i l’experimentació són les que mai s’obliden.
  • L’horari lectiu és més curt. Cadascú necessita el seu temps, no calen temps establerts (si s’ha après en 20 minuts, no cal  més temps, es pot dedicar a una altra activitat).
  • El més important d’aquest mètode és que es respecten les necessitats del nen i d’aquí sorgeix l’amor per aprendre que dura tota la vida.

Fruit d’aquest mètode d’aprenentatge són personatges tan rellevants com: Larry Page y Sergey Brin (Google), Jeff Bezos (Amazon), Jimmy Walles (Wikipedia), Willi Brigth, (Los Sims),  Henry Ford (Automòbils Ford), Thomas Edison...
 


Si t’ha agradat comparteix-lo.

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració