Plaça de la Plana, 2 Baixos 
25210 Guissona (Lleida)

666 732 422

3 paraules amb empenta
Algunes paraules que tots usem normalment et porten a adoptar actituds de conformisme, resignació, acceptació..., que acabes verbalitzant-les als teus fills sense ser-ne conscient. Aquestes no són les actituds que vols transmetre als teus fills.

Actua i comença per canviar algunes d’aquestes paraules.
 
  • La paraula esforç comporta sacrifici, duresa, patiment, lluita, competència... és tot el que inclou la cultura de l’esforç, que ens vol preocupades i estressades. Canvia-la per la paraula compromís, quan et compromets hi poses il·lusió, energia, voluntat, i ho vius des del punt de vista personal.
 
  • La paraula sacrifici també forma part d’aquest vocabulari que perpetua la condició de no merèixer, del fet que tot ha de ser molt feixuc. Quantes vegades l’has utilitzada en els àmbits familiar, professional, social...? Ja és hora de canviar-la per una altra. Parla de repte, i també s’hi escau compromís. Ambdues són constructives, impliquen un posicionament positiu i enfocament.
 
  • La paraula renunciar és d’aquelles que tallen les ales per volar. Heus aquí una altra paraula amb connotacions negatives però que no és veritat. Quan has tingut diverses opcions n’has hagut d’escollir una. Per tant la paraula a utilitzar és triar, elegir o escollir. Aquestes paraules et donen poder, t’autoritzen, et donen permís i perspectiva.

Escriviu-les en tres folis grans, retalleu-les i poseu-les a la vista i així tots les tindreu presents.


Si t'ha agradat, comparteix-ho.


 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració