Plaça de la Plana, 2 Baixos 
25210 Guissona (Lleida)

666 732 422

Si no imita, no aprèn
Segur que moltes vegades t’has vist reflectit/da en alguns gestos i expressions que fa el teu fill.

D’això se’n diu imitació i és un dels principals aspectes o categories de l’aprenentatge. La seva base és l’aprenentatge per observació. Tu ho vas fer i encara ho fas i el teu fill també, i ho fareu sempre.

Durant la infantesa i l’adolescència l’habilitat d’imitar, conscient o inconscientment, és molt present i és clau perquè es vagi creant i formant la personalitat del teu fill.

La imitació li facilita aprendre coses noves (llenguatge, entonació,  comportament, hàbits, moviments,...) en tots el àmbits i interioritzar els estereotips socials (rols, diferències de gènere, normes socials, actituds, conductes... ).

Per què imitem?

Perquè forma part de la nostra constitució genètica.
No fa massa anys, es va descobrir que tenim una quantitat molt nombrosa de neurones-mirall en tot el cervell i que són les responsables de reproduir, amb una fidelitat extraordinària, els moviments, les accions, els comportaments, les expressions, les emocions i els sentiments que hem observat en d’altres persones.

La imitació ens permet posar-nos a la pell de l’altre i per tant les neurones-mirall ens faciliten l’empatia amb les persones del voltant davant de les diferents reaccions físiques i emocionals que experimenten.

Ah! Recorda que el teu fill ho imita tot.Si t’ha agradat, compateix-lo


 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració