Plaça de la Plana, 2 Baixos 
25210 Guissona (Lleida)

666 732 422

Escolta’l amb els 5 sentits
El mestre i pedagog Loris Malaguzzi diu que parlem molt dels nens, que parlem poc amb els nens i que encara menys els escoltem.

El teu fill construeix el seu entorn amb les seves vivències, experiències, observacions, … i sent que per donar sentit a aquest creixement necessita comunicar-se alhora que pren consciència i consolida el coneixement a través dels sentits.

Escoltar el teu fill ha de ser tot un art, ja que el món infantil et queda molt lluny i dels 100 llenguatges que té el nen (segons Malaguzzi) nosaltres només l’encaminem cap a un, el verbal.

Quan escoltes el teu fill ho has de fer amb tot el cos perquè ell ha de percebre que tens temps, paciència i disponibilitat  per escoltar-lo i que es pot manifestar i expressar amb confiança i llibertat.

Què t’estàs perdent si no l’escoltes amb els cinc sentits?

La seva manera d’analitzar, les seves conclusions, el sentiment que transmet (felicitat, alegria, angoixa, reflexió, curiositat, sorpresa,…), el seu llenguatge no verbal que t’ajuda a captar a la perfecció allò que ell vol comunicar-te.

Sentir no és el mateix que escoltar. Evita les interrupcions i al final demostra-li que l’has escoltat fins a l’última paraula i expressió del cos i acompanya’l en aquest procés comunicatiu.Si t’ha agradat i l’has trobat interessant, comparteix-lo amb les teves amistats.

 
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració